Betonnen balkon waterdicht maken

betonnen balkon waterdicht maken

Uw betonnen balkon waterdicht maken met HydroCoat impregneermiddel helpt serieuze problemen, verontreiniging en reparaties voorkomen. Beton dat niet is geïmpregneerd, is gevoelig voor vochtschade, scheuren en schade aan de bewapening. Beschadigd beton geeft menig huiseigenaar hoofdpijn.

Betonnen balkon waterdicht maken

Uw betonnen balkon waterdicht maken voorkomt veel problemen. Beton ziet er erg stevig uit, zeker als het nieuw is. Dit glad uitziende steenachtige materiaal lijkt sterk en onverwoestbaar. Echter in de realiteit is beton poreus, wat betekent dat beton water kan opnemen.

Dit klinkt misschien niet als een groot probleem, totdat u beseft dat de regen, sneeuw en ijs allemaal vloeistoffen zijn waar uw balkon aan blootstaat. Een balkon dat niet waterdicht gemaakt is zal vuil opnemen en door het aanwezige vocht al snel mos en algen aangroeien.

Neem daarbij het morsen van wijn op een avondje genieten op het balkon en u krijgt al gauw vlekken waardoor het balkon er niet meer mooi uitziet.

Schade en vuil op het balkon

Na verloop van tijd zal de regen en sneeuw dat uw betonnen balkon absorbeert, het beton structureel verzwakken. Barsten verschijnen in het oppervlak, waardoor nog meer vocht kan binnendringen. Wanneer dit water bevriest, zet het uit waardoor het door vries- en dooischade begint te schilferen.

betonnen balkon vlekken barsten
Balkon met schade, barsten en vlekken.

Beton impregneermiddel

Betonnen balkon waterdicht maken met een penetrerende beton impregneermiddel stopt de wateropname. Het resultaat is een betonnen balkon dat resistent is tegen vlekken, water en vuil. Hiermee wordt het balkon makkelijker te reinigen en is minder gevoelig voor scheuren en vorstschade.

Welk beton impregneermiddel te gebruiken

Gebruik een beton impregneermiddel op waterbasis. Watergedragen beton impregneermiddel zoals HydroCoat en Hydrastop Pro zijn het makkelijkste om aan te brengen. Deze natuurvriendelijke nano impregneermiddelen zijn kleur- en geurloos en hebben een hoge weerstand tegen vocht en vlekken.

Levensduur van het impregneermiddel

Impregneermiddelen die u koopt bij de winkel moeten meestal om de 2 jaar herhaald worden. Impervius HydroCoat voor bestrating, terrassen en beton is gemaakt om slijtvast te zijn. Een betonnen balkon behandeld met HydroCoat bestrating en terras impregneermiddel is gemiddeld 8 jaar goed beschermd.

Lees meer → HydroCoat terrassen en balkons

Waterdicht maken van betonnen balkon – doe-het-zelf

  1. Bekijk de weersvoorspelling. Begin met het waterdicht maken van uw balkon als er 2 dagen goed weer op komst is, zodat het impregneermiddel goed kan drogen.
  2. Maak uw balkon goed schoon. Gebruik een borstel of hoge drukreiniger om lose delen, vuil en vlekken te verwijderen. Laat het balkon goed drogen.
  3. Gebruik een kwast om de randen van het balkon te impregneren. Smeer het impregneer tussen de palen en de reling en zorg ervoor dat alle zichtbare delen zijn gedaan.
  4. Gebruik een verfroller om het beton impregneermiddel op de vloer van het balkon aan te brengen.
  5. Laat het impregneermiddel minimaal 24 uur drogen voordat u de meubels weer buiten zet.

Bekijk Impervius HydroCoat voor terrassen en balkons →

Het impregneren van uw betonnen balkon lijkt veel werk maar het tegendeel is waar. Een waterdicht balkon bespaart u een hoop werk in de toekomst!