Waterdicht cement maken

waterdicht cement maken

Waterdicht cement maken gaat niet vanzelf. Cement en beton zijn van nature namelijk niet waterdicht. Dit komt doordat het water verdampt tijdens het uitharden. Hierdoor ontstaan er minuscule capillaire gaatjes van 0.01 tot 0.4 millimeter. Deze gaatjes zijn onzichtbaar, maar water en andere vloeistoffen kunnen hierdoor wel in je beton trekken.

Water en vloeistoffen zorgen voor vervuiling en het maakt je beton vatbaar voor scheuren en rot. Het is dus verstandig om je cement waterdicht te maken al tijdens verwerkingsproces.

Waterdicht cement maken; wanneer wel, wanneer niet?

Waterdicht cement maken doe je bij het aanleggen van dekvloeren, pleisterwerk en voegwerk. Gebruik het niet wanneer er veel beton of cement gebruikt moet worden. Wanneer er meer dan een laag van 3 tot 4 centimeter dikte nodig is, dan is het goedkoper om het beton achteraf te behandelen met een penetrerende beton sealer (bijvoorbeeld Hydrablock Pro).

Toevoegen van Hydramix

waterdicht cement maken cement waterdicht maken metselspecie waterdicht maken waterdicht metselspecie makenDoe het zelf, waterdicht cement maken door het toevoegen van Hydramix. Met Hydramix maak je waterdicht cement en metselspecie. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om mortel waterdicht te maken. Het verdicht het beton of metselwerk en zal een egale curing opleveren. Het verlengt dus de levensduur van beton, cement en voegen aanzienlijk.

Waterdicht cement en metselspecie voorkomt

  • Water- en vloeistofindringing
  • Vuil en organische aanslag
  • Waterindringing van buitenaf
  • Schilfering door vorstschade
  • Veel onderhoud

Hoe gebruik je Hydramix?

Hydramix is een kant en klaar product dat je toevoegt in plaats van de voorgeschreven hoeveelheid water. Hiertoe ga je uit van de gebruiksaanwijzingen op de verpakking van de fabrikant van het cement. Eventueel aanvullen met een beetje water totdat de gewenste substantie/dikte bereikt is.

Waterdicht cement en slijtage

Hydramix zit door en door in het beton en is dus slijtvast. Het zal pas slijten als het beton of cement zelf slijt. Als je het beton of cement behandelt met Hydramix is het dus permanent waterdicht.

Conclusie

Waterdicht cement en mortel maken tijdens het verwerkingsproces is eenvoudig en verstandig wanneer er geen dikke lagen nodig hebt. Zoals bij dekvloeren, metselwerk en pleisterwerk.

Hydramix is ook zeer geschikt als je bijvoorbeeld een vijver, waterloop of drempels van beton wilt maken. Hierbij is waterdicht maken van cement tijdens de verwerking aan te raden.

Hydramix is een product van GreenSeal Solutions en is milieuvriendelijk. Dit bedrijf maakt alleen natuurvriendelijke producten voor professionals. Wij kopen dit groot in zodat elke doe-het-zelver deze professionele impregneermiddelen kan gebruiken.

Bekijk Hydramix in onze webshop →