Schutting impregneren

houten schutting impregneren

Een houten schutting impregneren is een prachtige manier om een pand een definitieve omheining te geven. Houten schuttingen – zoals al het buitenhout -verrotten na verloop van tijd. Voor je het weet is de schutting vies, begint het te wiebelen en ziet u uw buurmans kinderen weer naar elkaar schreeuwen over de bloemen aan de grens van uw woonhuis.

Schuttingen zijn gemaakt van hout, maar welke?

Houten schuttingen worden vooral gemaakt van Cederhout en Redwood, in ieder geval bij nieuwe woningen. Cederhout en Redwood zijn beter bestand tegen natuurlijk verval dan andere hout soorten. U kunt uw houten schutting impregneren om deze veel langer goed te houden en zo houtrot voorkomen. Een geïmpregneerde schutting is tevens vuil, mos en algen werend.

Wegrotten van een schutting voorkomen

Binnen het eerste jaar na plaatsen van een schutting, kan het hout als het nat wordt, vriest en droogt al kromtrekken of splijten. In vijf tot acht jaar, begint de schutting te wankelend en gaat deze overhangen.

De levensduur van een onbehandelde houten schuttingen is rond de 10 tot 15 jaar. Om te beletten dat je houten schutting voortijdig wegrot is het raadzaam om de schutting te impregneren. Hierdoor verlengt de levensduur tot wel 45 jaar.
houten schutting omvallen wegrotten

Schutting impregneren op verantwoorde en milieuvriendelijke wijze

Hoe werkt hout impregneren?

Hout impregneren is als het aantrekken van een regenjas. Het beschermt het hout tegen de weersinvloeden van buiten af. De impregneermiddelen die bij bouwmarkten te koop zijn, zijn veelal niet sterk vochtwerend en de werking gaan niet erg lang mee.

Woodseal Pro is een superieure, op nano techniek gebaseerd impregneermiddel. De combinatie van de actieve stoffen in Woodseal Pro zijn 100% mens, dier- en milieuvriendelijk. Woodseal Pro is de allround #1 hout beschermer.

Het hout wordt geheel waterdicht en waterafstotend. Het water loopt er in parels af, blijft vrij van micro-organismen en conserveert het hout veel langer.

Hout impregneermiddel online kopen

In onze webshop hebben wij een breed scala aan hout impregneermiddelen, allen milieuvriendelijk en gebaseerd op nanotechnologie.

Greenseal Solutions is de eerste fabrikant die deze nieuwe hout beschermingsmiddelen op nanotechniek in Nederland op de markt brengt.

Woodseal Pro is een professioneel impregneermiddel waar de concentratie nanodeeltjes zich aan het hout hechten en de bescherming op industrieel niveau ligt. Woodseal Pro beschermt een houten schutting tot wel 17 jaar.

Een schutting geimpregneerd met een nano hout impregneermiddel gaat tot wel 45 jaar mee!

Dit bericht is gepost in Hout. Bookmark de link.