Watervast multiplex maken

watervast multiplex maken

Watervast multiplex is een waterafstotend materiaal dat veel gebruikt wordt voor verschillende toepassingen in en om het huis. Watervast en waterdicht multiplex is een fantastisch materiaal. Het is geweldig om buiten te gebruiken en het is resistent tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, slijtage, e.d. Watervast multiplex werkt ook goed als ondervloer, omdat het vocht van de grond uit de vloer houdt.

Waar koop je watervast multiplex?

Watervast multiplex is overal te koop. Echter is dit zo’n vier keer duurder dan multiplex zelf waterdicht te maken. Multiplex waterdicht maken is veel goedkoper en voor de doe-het-zelver makkelijk te doen.

Hoe maak je multiplex watervast?

Er zijn verschillende manieren om multiplex watervast te maken. Allereerst is het belangrijk om eventuele oneffenheden te repareren. Dit houdt in dat gaten en scheuren gevuld moeten worden en het multiplex vervolgens geschuurd moet worden. Hierna kan het multiplex waterdicht gemaakt worden met een hout impregneermiddel.

Beste middel om multiplex waterdicht te maken

De beste manier om multiplex waterdicht te maken is door het gebruik van een transparant impregneermiddel, verf of beits. Het nadeel van verf en beits is dat het na verloop van een paar jaar, zo niet om het jaar, opnieuw moet worden aangebracht. Dit komt omdat het een oppervlakte coating is en daarom zal gaan schilferen, waardoor het hout weer wordt blootgesteld aan de elementen.

De beste manier om multiplex waterdicht te maken is dan ook door het te impregneren met een hout impregneermiddel. Impregneer trekt in het multiplex en legt tevens een beschermlaag op het multiplex. Doordat het diep in het multiplex trekt is de werking vele malen langer, vaak tot wel 3x langer.watervast multiplex kopse kant

Voordelen Multiplex impregneermiddel

– Waterafstotend
– Vuilwerend
– Verhardt het multiplex
– Helpt algen, mos en schimmel voorkomen
– Langdurige bescherming

Zelf watervast multiplex maken met Woodseal Pro

Waterdicht maken van multiplex doe je met een waterafstotend impregneermiddel zoals Woodseal Pro van Greenseal Solutions. Woodseal Pro is milieuvriendelijk en ontwikkeld met nanotechnologie. Door de nanomoleculen heeft het een zeer uitzonderlijke beschermingsduur, het beschermt multiplex – afhankelijk van de belasting van het materiaal – tot wel 17 jaar. Woodseal Pro is transparant en kan niet schilferen of afbladderen. Het is waterafstotend en vuilwerend waardoor ook de aangroei van organisch materiaal zoals mos, algen en schimmels wordt voorkomen.

Zelf multiplex waterdicht maken met een transparant impregneermiddel zoals Woodseal is zeer kosteneffectief; geen duur watervast multiplex kopen, gaat zeker 12 tot 17 jaar mee en is onderhoudsvrij!

Bekijk Woodseal pro in de webwinkel →

Zelf watervast multiplex maken, doe het zelf met Woodseal Pro

Dit bericht is gepost in Hout. Bookmark de link.