Hout waterafstotend maken door impregneren

hout impregneren - hout impregneermiddel

Hout waterafstotend maken door impregneren is veruit de beste manier om onbehandeld hout te beschermen tegen verval door invloeden van buitenaf. Maar wat is impregneren en wat is nu de beste methode om hout te impregneren?

Wat is impregneren?

Impregneren is het toevoegen van penetrerende stoffen aan poreuze materialen (zoals hout). Hierdoor zal het behandelde oppervlak waterafstotende eigenschappen krijgen. Maar wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hout impregneren?

Hout waterafstotend maken door impregneren – de nieuwste techniek:

Fabrikanten van hout impregneermiddelen hebben lang gezocht naar betere manieren voor het langdurig behoud van dit natuurlijke materiaal. In tegenstelling tot impregneren met wassen, oliën en harsen, worden in de nieuwste hout impregneermiddelen bijzondere organische siliciumverbindingen gebruikt.

De nieuwste hout impregneermiddelen

De moleculen van impregneermiddelen met siliciumverbindingen zijn van nature waterafstotend. Daarbij vertonen zij een hoge waterdampdoorlaatbaarheid en hebben een veel langere levensduur dan conventionele impregneermiddelen.

Impregneermiddelen ontwikkeld met nanotechnologie

Deze hout impregneermiddelen ontwikkeld met nanotechnologie hebben moleculen die zo klein zijn, dat deze diep in het hout trekken. Door deze nieuwe ontwikkeling blijven de actieve waterafstotende moleculen ook nog eens extreem lang aanwezig, waardoor er veel minder onderhoud nodig is.

Milieuvriendelijk hout impregneren

Met Woodseal Pro heeft GreenSeal Solutions een unieke formulatie van een ademende siliconen emulsie op de markt gebracht dat hout beschermt tegen vocht. Hierdoor zal het hout aanzienlijk langer meegaan dan conventionele impregneer behandelingen. Dit hout impregneermiddel is ook nog eens milieuvriendelijk.

Voorbeeld geïmpregneerd hout (met Woodseal Pro)
hout impregneren - hout waterafstotend maken door impregneren - 17 jaar beschermd
Hout impregneren met extreem lange werking. Rechts: na 17 jaar nog steeds beschermd!
Rechts; geïmpregneerd hout

Deze – aan de rechterzijde – geïmpregneerde schutting werd onderworpen aan ‘het weer’ voor meer dan anderhalf decennia. Na zeventien jaar blootstelling aan de elementen loopt het water nog steeds parelend van de planken af. Het hout is geïmpregneerd met Woodseal Pro.

Links; niet geïmpregneerd hout

Daarentegen is het oppervlak van de onbehandelde planken (aan de linkerzijde) nu zo poreus dat het water er onmiddellijk in doordringt. De onbehandelde planken hebben ook veel meer scheuren dan de geïmpregneerde planken.

Conclusie – hout impregneren

Hout impregneren zorgt voor; een langere levensduur van het hout, minder onderhoud, hout blijft aanzienlijk langer mooi en is vuilwerend en voorkomt houtrot, algen en schimmels. Daarnaast is hout impregneren niet alleen goedkoop, maar ook nog eens eenvoudig aan te brengen.

Hout impregneren doe je zelf het beste én makkelijkste met onze milieuvriendelijke nano hout impregneermiddelen.
Lees meer over over onze producten voor hout impregneren →.

Dit bericht is gepost in Hout. Bookmark de link.