Betonnen terras waterdicht maken

betonnen terras waterdicht maken

Terras waterdicht maken (impregneren)

Een terras waterdicht maken door het terras te impregneren. Als u uw betonnen terras lang mooi wilt houden dan is het belangrijk om uw terras te impregneren. Dit vermindert toekomstig onderhoud en reparaties die voortkomen door blootstelling aan het weer. Een waterdicht betonnen terras is minder gevoelig voor vuil en water, en voorkomt vorstschade.

Tevens voorkomt het impregneren van uw terras vlekken zoals; olie, wijn, zuren en andere substanties die op uw terras terecht kunnen komen.

Betonnen (dak)terrassen waterdicht maken

Terrassen met betonnen oppervlakken zijn opmerkelijk sterker dan een houten terras. Ook al lijkt beton onverwoestbaar, betonnen terrassen zijn op den duur vatbaar voor schade die veroorzaakt wordt door blootstelling aan de zon. Maar ook vuil en organische aanslag zal na verloop van tijd op uw terras gaan hechten.

Als uw terras niet geïmpregneerd is zullen de volgende problemen ontstaan:
– Scheuren in het beton door water en zon
– Verkleuring door UV straling
– Vorming van algen en schimmels
– Hechting van vuil

Effecten van de zon op een betonnen terras

Uw terras heeft bescherming nodig. Net zoals mensen bescherming nodig hebben tegen de schadelijk blootstelling aan UV stralen, heeft uw terras dat ook. De de zon overdag en kouder weer in de nacht en tijdens de winter, kunnen resulteren in het scheuren van de betonnen dekvloer. Het probleem wordt erger zodra er water in de scheuren kruipt en dit uw betonnen terras van binnenuit zwakker maakt.

UV straling zorgt ook voor verkleuring van het beton. Dit ziet er lelijk en tast over het algemeen de esthetische schoonheid van uw betonnen terras aan. Hierdoor wordt het terras minder mooi en daalt de waarde van uw huis.

Vervuiling van betonnen terrassen

terras waterdicht maken alg vuil aanslagBetonnen terrassen die niet waterdicht gemaakt zijn worden sneller vies. Dit is een voedingsbodem voor algen, schimmels en andere organische verontreinigingen. Hierdoor wordt het terras, glad, nat en vies. Een terras van beton dat waterdicht gemaakt is kent deze problemen niet omdat er geen vocht in kan trekken en hierdoor dus geen voedingsbodem meer is.

Hoe maakt u een betonnen terras waterdicht?

Hydrablock Pro beton impregneermiddel maakt uw terras waterdicht door het creëren van een doeltreffende barrière tegen water, vuil en vlekken. Hydrablock terras impregneermiddel is een milieuvriendelijke, hydrofoberende, waterdichtende emulsie. Dit impregneermiddel is speciaal ontwikkeld om horizontale oppervlaktes zoals; terrassen en bestrating van beton, steen en metselwerk te beschermen en waterdicht maken.

Met Hydrablock Pro beton impregneermiddel voor bestrating en terrassen, is uw betonnen terras in een handomdraai waterdicht. Belangrijk bij het impregneren van uw terras is dat het terras schoon en droog is.

Voordelen van terras waterdicht maken / terras impregneren:
– Waterdicht en waterafstotend
– Vochtwerend
– Vuil en vlek bestendig
– Vermindert organische aangroei
– Vergt minder onderhoud
– Makkelijk te reinigen
– Vermindert schade door zon en sneeuw
– Blijft langdurig in goede staat

Conclusie

Betonnen terrassen kunt u het beste zo snel mogelijk impregneren om het beton te versterken en waterdicht / waterafstotend te maken. Er meerdere mogelijkheden om uw terras waterdicht te maken.

Productadvies steen, metselwerk en beton terras waterdicht maken:
HydroCoat van Impervius maakt een terras in 1 behandeling, waterdicht en waterafstotend. In tegenstelling tot de standaard impregneermiddelen uit de winkel (die gemiddeld om de 2 jaar opnieuw aangebracht moeten worden), blijft dit terras impregneermiddel tot 8 jaar waterafstotend.

Hydrablock en Hydrastop van GreenSeal Solutions kunnen apart of in combinatie gebruikt worden. Hydrablock Pro maakt het beton permanent waterdicht in 2 behandelingen. Hydrastop Pro maakt het terras extreem hydrofoob (parelend effect) en vlek- en vuilwerend.

Hydrastop en Hydrablock zijn beide ook apart te gebruiken. Hierbij is Hydrablock minder vlekbestendig, maar heeft wel een permanente werking. Hydrastop is vlekbestendig maar dient na ± 8 jaar opnieuw aangebracht te worden.

Bekijk deze producten in de winkel:

HydroCoat van Impervius
Hydrablock Pro van GreenSeal
Hydrastop Pro van GreenSeal